MC-lån – Låna pengar till en motorcykel

Att låna pengar till en MC är möjligt via ett flertal banker. Men de flesta bankerna har som krav att man är över 18 år för att kunna låna pengar till motorcykel. För många är det en dröm att glida omkring på en Motorcykel. Detta kan bli verklighet även för de som inte har kapitalinsatsen för att köpa motorcykeln. Denna låneform brukar vara att man lånar pengar utan säkerhet. Flertal banker går med på dessa lån om man har en stabil och fläckfri ekonomisk historia. Så har man inga betalningsanmärkningar samt ett fast jobb så brukar det inte vara några större problem att låna ihop pengar till en MC.

Även om man har betalningsanmärkningar så kan det vara möjligt att låna pengar till en motorcykel. Fast då kommer flertalet av de låneinstituten att kräva att man har en borgenär, att man kan påvisa att man har ett fast jobb och att man haft detta under en period.

Är ni intresserade av att införskaffa en motorcykel men inte har några pengar, isåfall så kan det vara möjligt att ta ett så kallat MC-lån.

Detta är lån kan användas för att köpa en motorcykel.

Ett sätt kan vara att man direkt via återförsäljaren kan få tillgång till att låna pengar. Flertalet återförsäljare av såväl bilar, husvagnar,motorcyklar mm har avtal med lånegivare, låneinstitut som kan erbjuda lån till att införskaffa just deras produkter.

Om motorcykel återförsäljaren inte har något avtal med något kreditinstitut så får man helt enkelt själva lämna in låneansökningar för att få denna typ av lån.

Det finns flertalet låneinstitut som kan hjälpa er med MC lån:

  • Gemoneybank har en låneform som dom kallar fordonslån. Denna låneform är att låna pengar till tex en MC. Här är det möjligt att låna från 30.000 kronor och uppåt, Men dom har även krav på hur fordonet får vara, ålder, var det är införskaffat mm.
  • Citibank har även ett lån för de som vill låna till en motorcykel. Hos Citibank kan man låna upp till 250.000 kr utan säkerhet, med en återbetalningstid på 2-12 år.

Självklart finns det fler banker som erbjuder denna typ av lån. Ni kommer att kunna läsa mer om dessa här på mc-lån.se.

 

MC-Lån hos Ikanobanken

Ikanobanken är en av de banker man kan låna pengar för att köpa en Motorcykel ifrån. Självklart så har dom olika krav på den personen som skall köpa en motoryckel, ni kan läsa om dessa krav här.

Hos Ikanobanken så kan man låna allt mellan 40.000 – 350.000 kr för en Motorcykel via ett MC-lån. Deras ränta är rätt så bra och det skall inte finnas några dolda kostnader i form av aviseringsavgifter om man väljer att betala med autogiro samt några uppläggningsavgifter. Man får även ett besked på sitt MC-lån inom en timme. När man köper motorcykel så kan man antingen välja att låna pengar till en ny motorcykel eller köpa en begagnad motorcykel.

Dom har krav på den/de personerna som skall köpa en motorcykel. Och dessa är bla:

  • Att man skall veta vilken typ av motorcykel man skall köpa, köper man en begagnad motorcykel så måste man även veta registreringsnumret.
  •  Man skall vara över 20 år samt under 70 år.
  • Man kommer inte att kunna låna pengarna till motorcykeln om man har betalningsanmärkningar.
  • Samt man måste ha ett fast jobb med en inkomst på mer än 125′ om året.<br>

Behöver man låna mer än 150.000 kronor så måste man vara två sökande till MC-lånet. Klarar man dessa krav så kan man få ett svar inom en timme. För att IKANO banken skall kunna kolla dessa så kommer dom att göra en kreditbedömning på den eller de personerna som står för lånet.

Dessa krav kan ändras så var noggrann med att kolla upp alla villkor, krav innan man gör en förfrågan om att låna pengar till en MC hos Ikanobanken.

Låna pengar till motorcykel hos Ge Money Bank

Som vi nämnde på huvudsidan så finns det ett antal bolag som lånar ut pengar till motorcyklar. Ge Money Bank är en av dessa som har MClån och här kan ni läsa mer om de villkor dom har
Det är som sagt möjligt att låna pengar till motorcykel hos Ge Money Bank. Fast hos ge Money Bank så heter lånet ”fordonslån”. Men det är den låneform man kan välja om man vill köpa tex motorcykel, bilar samt tom husvagn eller husbil.

När man lånar pengar hos Ge Money Bank och tar ett fordonslån så kan man låna det med lite olika fördelar. Det är möjligt att byta fordon men bibehålla lånet, ändra storleken på amorteringen, att ha en fast ränta samt lösa lånet när man vill.

För att kunna få ett fordonslån hos Ge Money Bank så ska:

  • personen i fråga vara över 18 år
  • personen ska även ha ett fast jobb eller vara pensionär. Detta så att man har en inkomst.
  • Det minsta man kan låna med ett fordonslån är 30.000 kr och personen i fråga måste kunna betala 20 % av köpessumman själv.

Ta körkort för MC

Ett motorcykelkörkort är uppdelat i flertal olika delar. Körkortet kallas ett A-körkort, men det finns även A1 samt A2. Och A1 körkort är för lätt motorcykel, med en slagvolym på max 125 CC med en maxeffekt på 14.9 hästkrafter. För att få körkort till en lätt motorcykel så skall man vara 16 år.  Så vill man ha en lätt MC och bara är 16 år så kommer inte någon bank att ge dig ett lån. Därav är det många som väljer att vänta att köpa motorcykel tills dom blir 18-år. Detta då det kan vara möjligt att låna pengar till motorcykeln.

När man är 18 år så får man ta A körkort med begränsad effekt. Det innebär att motorcykeln max skall ha 25 Kw och där förhållandet påvikten på motorcykeln inte får vara mer än 0.16 kW/kg. Om man har haft det A begränsad effekt körkortet i 2 år så får man automatiskt köra motorcykel med obegränsad effekt. Och det är större motorcyklar.

Väntar man tills att man är över 21 år så får man ta ett A-2 körkort. Det är för obegränsad effekt och då får man göra dom allra tyngsta motorcyklarna. Eftersom det är samma grundläggande teori som när man tar körkort för bil så kan det vara en möjlighet att man tar båda två samtidigt. Detta då man bara behöver läsa teorin en gång, för mc-kortet behöver man läsa till lite extra om hur en motorcykel skall hanteras och hur den kan bete sig i olika situationer.

Men som vi har skrivit innan så är det möjligt att låna pengar till en motorcykel när man väl fyllt 18 år.

Försäkra din MC med en MC försäkring

Äger man en motorcykel så ska man ha den försäkrad.

Det är lag på att varje fordon skall ha en trafikförsäkring och detta gäller även en motorcykel. Men sedan finns det fler andra försäkringar som man bör tänka på att ta om man väl skall använda sin motorcykel och köra med den.

Dessa olika försäkringar är tex en delkaskoförsäkring som gäller om motorcykeln blir stulen eller andra skador såsom brand, trafikolyckor mm.

Det kan även ingår ett rättsskydd i delkasko försäkringen. Och denna gäller om man hamnar i tvist vid tex olyckor mm med någonannan förare.

För att få en komplett försäkring som även gäller vagnskador så kan man lägga till en vagnskadeförsäkring. Då har man försäkring om någonting skulle hända med ens egna motorcykel mm.

Priser kan verkligen skilja mellan olika bolag och man bör verkligen ringa runt och höra vad kostnaden blir för försäkringarna samt vilka försäkringar som bolagen erbjuder när man kör motorcykel. Det brukar även skilja avsevärt vart man bor om man har garage samt hur gammal man är och hur länge man haft sitt mckörkort.

En annan stor faktor när dom räknar ut försäkringspremien är om man skall använda motorcykeln hela året om.

Många använder bara sin motorcykel under sommaren och ställer av den under vintern. Detta brukar bli avsevärt billigare än att ha den helförsäkrad och använda den hela året om. Tänk på att ni även ser med ert försäkringsbolag vad som gäller vid stöld mm. Vad som krävs i form av lås, klädsel mm. Vad man än väljer så skall man ha godkända lås. Där man gärna har mer än ett lås och man låser motorcykeln både fram och bak. Även om den står i garage. Nycklarna som man använder till motorcykeln och låsen bör inte vara ihopsatta och skall inte ha en lapp som berättar vart man bor och var motorcykeln står.

Ni bör även se vad som gäller med era försäkringar om någonannan förutom ni själva kör motorcykeln samt om det är några andra undantag som finns som gör att försäkringen slutar gälla. För man vill ju inte att försäkringen inte täcker om det skulle hända någonting.

Glöm inte bort att även fast ni har en MC försäkring så skall ni ändra köra lagligt och försiktigt. För även om man har en försäkring så kan man ändå skada sig och det är ju aldrig kul att få en permanent skada eller ligga på sjukhus i några veckor.