Att köpa en bil

För många så kan detta vara ett svårt beslut och det finns många variabler man kanske bör tänka igenom innan man väljer först vilken bilmodell man vill ha samt även om man vill köpa en ny eller begagnad bil.
Detta är ju två viktiga steg innan man ens kan börja fundera på billån.

Köp av ny bil

Fortfarande så bör man fundera vad man ska använda bilen till samt hur länge man planerar att ha bilen.
Det kan ju vara så att man kanske inom kort ska ha familj och då kan det vara bra att ha en bil där det är plats för barnvagn så då kanske det ska bli en kombi.
Och när man köper bil så bör man tänka på sin familj istället för bara på sig själv.
Men sen kan det vara viktigt att fundera vad man egentligen ska använda bilen till samt hur mycket man kör. Det kanske är så att om man behöver bilen som pendlingsbil så kanske det inte behöver vara värsting bilen man köper, utan en lite billigare bil som inte drar så mycket bränsle.
Bor man inne i stan och har möjlighet för fri parkering eller andra fördelar om man köper miljöbil så kanske det är åt miljöbil hållet man ska se.
Självklart ska man även se vilka fördelar man får av att köpa olika typer av bilar. Det kan vara service, fria mil, garantier mm. Detta är en viktig del och troligtvis en av anledningarna till att man köper en ny bil istället för en begagnad bil.

Köp av begagnad bil

När man köper en begagnad bil så finns det fler variabler att undersöka innan man väljer just den bilen man vill ha.
Detta då bilen inte är ny så har den faktiskt en historik och i denna historik så kan det skett bla krockar, en mängd reperationer (ett så kallat måndagsexemplar) samt även kan bilen även missköts av sina ägare, dvs inte underhållt bilen så som den ska underhållas med bla oljebyte, service,tvättning mm.
Och alla dessa saker kan vara svårt för en person utan så mycket erfarenhet att egentligen kunna se. Vid köp av bil från privatperson så finns det något som kallas ett M-test där företaget Motormännen går igenom bilen och ser till att det ser bra ut, dom kan tex kolla karossen för att se att bilen inte krockats samt även se potentiella defekter. Men tyvärr så kan dom inte upptäcka allt, även om det är en bra början. Så har man ingen bekant som kan någonting om bilar så kan M-testet var ett steg på rätt väg i form av att köpa en bil.
Det kan bli även svårare om man väljer att importera en bil, men mer om det sen.

Så att välja att köpa en begagnad bil kan bli ett billigare köp eftersom priset oftast faller kraftigt på en bil de 3 första åren, medans om man väljer fel bil och inte undersökt den begagnade bilen på ett bra sätt så kan det bli en dyr sak med en mängd reperationer mm.
Självklart är det även möjligt att gå till en bilhandlare och handla en begagnad bil och se till att man får någon form av garanti.
För mer information om att köpa begagnad bil så kan ni besöka vår sida som handlar om att köpa begagnad bil.

Bilkostnader

När man köper bil så brukar där oftast finnas garanti på bilen man köper, det kan vara att man får nybilsgaranti eller att bilhandlaren ger garanti på den begagnade bilen man köper. Hur som helst så bör dessa saker räknas in när man gör upp sin budget för bilinköpet.
För att försäkra bilen kostar ju pengar. Samt så brukar dom första servicarna ingå och även dessa kostar pengar om man köper en begagnad bil.
Samt så kan där även tillkomma reperationer när man köper en begagnad bil så man bör sätta av lite pengar så där finns en buffert om bilen skulle gå sönder eller om någonting skulle behöva repareras.

Vi hoppas att denna text har kunnat åtminstone fått er att kunna fundera vidare och även tänka lite mer rent ekonomiskt om vad ni bör välja för bil samt om ni ska köpa en ny eller begagnad bil.

Drivmedlet för er bil

Bränsle och bränsleförbrukning brukar oftast vara en av de avgörande faktorer som kommer upp när man pratar om bilköp. Det kan vara så att man är för miljöbilar och då kan bränslet som bilen kör på vara tex biogas, etanol eller tom kan det vara en elbil.
Men fortfarande så ser man mer bilar där ute som kör på antingen bensin eller diesel än på andra mer miljövänliga bränsleformer.

Hyra en bil

Behöver man bara en bil lite då och då så kan det tänka sig att det blir billigare att helt enkelt hyra en bil. För att få mer information om att hyra en bil så skulle ni kunna ta och besöka Hyra en bil – med information om att hyra bil och köra bil utomlands.