Vad krävs för ett billån

Självklart så krävs det olika saker beroende på vem man lånar pengar till sin bil ifrån. Vissa bilhandlare kräver att man har en säkerhet i form av bilen, andra kräver ingen säkerhet. Men en tumregel att tänka på när man lånar pengar till en bil är att man brukar få låna upp till 80 % av bilens värde. Det kan bli problem att låna pengar till den där nya bilen om man har betalningsanmärkningar. Självklart finns det olika banker/låneinstitut som kan låna ut pengar till en bil även om man har betalningsanmärkningar. Men det brukar oftast bli dyrare samt jobbigare att låna pengar om man har betalningsanmärkningar. Man kanske även behöver ha en borgensman. Denna personen går i borgen för dig om någonting gör att lånetagaren inte kan betala tillbaka lånet eller betala kostnaderna på själva lånet.

För att förtydliga så är lånetagaren den personen som lånar pengarna, lånegivaren är den person/företag som lånar ut pengarna till lånetagaren.
Något annat smått och gott vid billån är att bilen inte bör vara alldeles för gammal. Flertalet lånegivare vill inte att bilen är mer än 9 år, svensksåld.
Samt att lånetagaren är mer än 18 år, har fast årsinkomst mm.

Vi kommer gå mer in på detaljer under de olika lånegivare som vi kommer att lista här under på de olika sidorna som finns här.