Ica Banken

ICA är ett företag där ni kan låna pengar till en bil. ICA har någonting som heter ICA Kundlån och där man kan låna allt från 30.000 upp till 350.000 kr helt utan någon säkerhet.

Eftersom ICA inte egentligen har några krav på dig vad ni ska använda pengarna till så är det helt klart enmöjlighet att använda pengarna för att finansiera ert bilköp med ett lån hos ICA banken. Så det är inte ett rent billån som ICA har utan dom lånar ut pengar som ni kan använda för att köpa en bil.

Krav för ICA-lån

Självklart har ICA krav på lånetagare och några av dessa är:

  • personen i fråga måste vara 22 år.
  • personen ska även ha en fast inkomst
  • inte finnas några betalningsanmärkningar i bilden.
  • Lånetagaren får inte heller vara över 70 år, samt lånen ska vara återbetalda innan lånetagaren fyller 70 år.

Så är ni över 22 år och under 70 år (när lånet är återbetalt) så kan ni ta och låna pengar för ett bilköp hos ICA

Inkomsten bestämer hur mycket du kan låna

Lånebeloppet som lånas ut är knuten till den inkomst som lånetagaren tjänar. Så tjänar lånetagaren mer pengar så är det möjligt att låna mer pengar (upp till 350.000 kr). Har lånetagaren inte någon hög inkomst så kan det varamöjligt att vara två lånetagare som söker tillsammans för att gemensamt få ett lån för tex köp av bil.

ICA har även andra låneformer där man har med en försäkring i lånet. Detta så att om lånetagaren skulle bli skadad, ofrivilligt arbetslös eller gå bort så kan den återstående skulden återbetalas eller att ICA hjälper till medåterbetalningen. Men smakar det så kostar det och även så när man vill ha ett billån med trygghetsförsäkring.

Räntan för dessa lån är oftast högre än vad dom vanliga lånen ligger på.
Så vad är kostnaden när man lånar pengar hos ICA för att tex köpa en bil, jo räntan ligger från 3.24 – 10.95% rörlig ränta (2018-04-07) och det finns inga uppläggnings eller aviavgifter tillknutna till lånet. Och som hos många andra så finns det möjlighet med att koppla lånet till ett ”låneskydd”. Detta är en slags försäkring som kan hjälpa till lånetagaren samt lånetagarens familj om lånetagaren drabbas av tex ofrivillig arbetslöshet, om lånetagaren blir skadade, går bort mm.