Båtlån

Att köpa en båt från en auktoriserad båthandlare kan innebära att det blir en lätt låneförhandling för att få pengar att köpa er båt. Men det finns kanske andra lånegivare som kan erbjuda mer fördelaktiga lån med tex lägre aviseringsavgifter, lägre ränta, samt andra krav.

Hur man än väljer så vill man ju gärna att man skall kunna köpa den dröm-båten utan att den skall behöva kosta alldeles för mycket. För att få pengar till ett lån så kan det vara en fördel att man inte har några betalningsanmärkningar, ha ett fast jobb och kunna ha tillräckligt stabil ekonomi för att kunna klara av att återbetala båtlånet.

Det finns flertal olika banker som kan hjälpa er med ert båtlån. Dessa är bla Ikanobanken som kan erbjuda båtlån upp till 150.000 och detta lån erbjuds med bra villkor.  ICA Banken är en annan bank som även kan hjälpa er att låna pengar till er båt. Med ICA Banken kan ni låna upp till 350.000 till er båt. Detta lån är utan säkerhet och kan används i princip till både båt eller bil, husvagn,mc mm. Andra låneinstitut är SEB som även kan låna ut upp till 350.000 kronor till er båt.

Räntor ändras från dag till dag och därför så bör man gå igenom de olika bankerna för att se var man kan få den billigaste räntan. Men förutom räntan så bör man se vilka krav de olika bankerna har, såsom om man har betalningsanmärkningar, aviseringsavgifter, uppläggningsavgifter och andra potentiella avgifter som kan komma på lånebeloppet. När väl lånet är införskaffat kan man köpa den där båten man vill ha.<br>

Vad skiljer båt- och billån?

För att köpa en sådan dyr sak som en bil eller båt så är det många som inte klarar av att få ihop till hela köpesbeloppet på en och samma gång. Då kan ett båtlån eller ett billån komma väl till hands. Sådana låneformer gör det möjligt att kunna låna ihop till beloppet som bilen kostar. Därefter så får man en månadskosta i form av ränta + amortering på lånebeloppet, detta kan vara  någonting man kan budgetera med och därmed få råd med köpet.

Det finns olika sätt att få dessa typer av lån. Ett av dom är att gå via handlaren man handlar antingen båten eller bilen ifrån. Att göra detta medför oftast att det blir lättare att få lånet, detta då handlaren vill sälja sin vara och kan vara behjälplig med finansering av bilen eller båten. Men detta kan komma med en lite högre kostnad än att tex låna pengarna från banken eller ett låneinstitut.

Billån brukar utföras på nya bilar och kan ligga på allt mellan 150.000 – 350.000. Dessa lån brukar vara relativt dyra om man jämför med lån på någonting med en högre säkerhetsgrad såsom Bolån. Det är även möjligt att få mindre billån, dessa till begagnade bilar. Men då brukar bankerna vilja att man handlar bilen via en auktoriserad bilhandlare.

Båtlån fungerar i princip på samma sätt som att ta ett billån. Detta då dom är snarlika i låneupplägget. Ett båtlån kan utföras på allt mellan 20.000 – 350.000 kronor. Men att äga en båt kan komma med fler kostnader som man bör vara ta reda på innan man köper en båt.

Generellt för både båtlån och billån

Det finns ett par saker som är generella vid dessa låneformer och som brukar gälla när man lånar pengar till någonting som troligtvis inte kommer att hålla sig i värde. Dessa är ett par av de saker som är generella. Att det blir lättare att få ett lån om man inte har några betalningsanmärkningar, eller om man har ett fast jobb där låneinstitutet kan se att personen som vill ta lånet inte har några problem att betala tillbaka lånet. Att man har en borgenär som har en solid bakgrund.När man tittar på dessa lånformer så brukar även lånet vara till en 80 % av köpesumman.  Kan även vara en fråga om var man köper sin bil eller båt.